MENU

‘Het maakt niet uit wat voor toestel je hebt, het gaat om degene die het vasthoudt’

Als klein mannetje van een jaar of zeven vond ik, op zolder bij vrienden van mijn ouders, een plastic fototoestel. De hele dag maakte ik van iedereen zogenaamd foto’s. Dat enthousiasme viel op en toen we naar huis gingen, mocht ik het toestel meenemen.

Een paar maanden later gingen we met het gezin naar Londen. Speciaal voor deze gelegenheid zette de man van de fotozaak een echt filmrolletje voor 12 zwart-witfoto’s in mijn speelgoedcamera. Hij keek er meewarig bij, kennelijk had hij er weinig vertrouwen in. Hoe anders was zijn blik, toen hij 2 weken later naar de afgedrukte foto’s keek. De Big Ben en de Tower Bridge stonden er, weliswaar een tikkeltje scheef, mooi op. De verkoper was verbaasd dat het plastic toestel functioneerde en dat de foto’s zo goed gelukt waren. Wat was ik blij en trots! De wijze woorden die hij daarna sprak, heb ik altijd onthouden: “Het maakt niet uit wat voor toestel je hebt, het gaat om degene die het vasthoudt.”

Dat was het begin van mijn leven als fotograaf. Intussen ben ik, sinds mijn opleiding aan de School voor Fotografie in Den Haag, al meer dan 30 jaar zelfstandig professioneel fotograaf met als specialisaties fotografie van mensen en producten voor de zakelijke markt. De foto’s: altijd van uitstekende kwaliteit. Degene die het toestel vasthoudt: vriendelijk, sociaal, betrokken, gevoel voor humor, nieuwsgierig en soms een tikje eigenwijs. Net als dat jongetje van toen. Het plastic cameraatje heb ik nog steeds, als symbool voor mijn liefde voor het vak.

Kom kennismaken

Benieuwd naar wat fotograaf Vincent Nabbe voor je kan betekenen?
Neem gerust contact op.